Mijn naam is Janine Bremmers, oprichter van Restauratie Atelier Cachou en gediplomeerd restaurator van schilderijen en beschilderde oppervlakken. Als zelfstandig ondernemer woon en werk ik in vanuit mijn eigen atelier dat is gelegen in het mooie Herkenbosch.

 

Door contacten met andere restauratoren en door het volgen van verschillende cursussen, symposia en workshops, blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vak.

 

Ik ben van mening dat elk kunstwerk waardevol is, vaak heeft het een emotionele waarde maar het kan ook een historische of financiële waarde hebben.

Hoe mooi is het om een kunstwerk zijn oude luister terug te geven, en het te behouden voor de toekomst.

 

HOE RESTAUREER IK?

Allereerst is er een vrijblijvende afspraak, dit kan in het atelier of op locatie. Vervolgens wordt het kunstwerk met de eigenaar besproken want elk kunstwerk heeft wel een verhaal.

Op basis van een grondige analyse wordt, in samenspraak met de eigenaar,  een concept opgesteld voor het behoud en het eventuele herstel van het kunstwerk.

Als we tot overeenstemming komen wordt het kunstwerk in behandeling genomen. De restauratie of conservering wordt altijd door mij persoonlijk uitgevoerd.

 

Er wordt zoveel mogelijk reversibel gewerkt, d.w.z. dat de restauratie omkeerbaar moet zijn en dat de verrichte handelingen tot een minimum beperkt worden. Van de restauratie worden foto’s gemaakt en indien gewenst kan er (tegen meerprijs) een verslag worden gemaakt.

Atelier Cachou | Dukatenlaan 15 | 6075 GX Herkenbosch | T. 0611 12 26 44 | E. info@restauratieateliercachou.nl